Mans atklājums - kvīnoja

Sarunas par pilnīgi visu, kas uz sirds: notikumi, receptes, mode un klačas.
User avatar
Inga
Posts: 1932
Pievienojies: Mon Feb 07, 2011 11:31 am

Mans atklājums - kvīnoja

Postby Inga » Sat Aug 18, 2012 10:42 am

gan jau liela daļa ļaužu to ēd ikdienā, bet mūsu mājās tas ir šīs vasaras atklājums.
Attēls

lai gan izskatās kā graudi, no botānikas viedokļa quinoa nav graudaugs, bet lapu augs (divdīgļlapis) ar ēdamām sēklām. Precīzāk - viena no balandām :) lai nu paliek botānika, galvenais - tā (tie, tas.. vēl neesmu ar sevi vienojusies par dzimti, skaitli) ir trakoti garšīga un laba alternatīva jau apnikušajiem rīsiem, griķiem, cous-cousam, par kartupeļiem nerunājot.

Iesaku, patiešām!

Flokse
Posts: 2988
Pievienojies: Mon Feb 07, 2011 7:36 pm

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Flokse » Mon Aug 20, 2012 8:03 pm

Inga, izskatās garšīgi. Nu principā jau griķi arī nav graudaugs, bet ir divdīgļlapji, tikai no sūreņu nevis balandu dzimtas. (Tak orhideju forumā bez botānikas pieminēšanas nevar iztikt arī recepšu tēmās. :))

User avatar
Inese
Posts: 564
Pievienojies: Sat May 07, 2011 8:41 pm

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Inese » Mon Aug 20, 2012 9:59 pm

Es tadu brinumu pirmo reizi redzu. Kur tadu var dabut? Kaa gatavo? Interesanti!

Sandra
Posts: 190
Pievienojies: Thu Mar 17, 2011 7:34 pm

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Sandra » Tue Aug 21, 2012 11:28 am

Inese, paskaties gan latviski, gan angliski quinoa un atradīsi daudz receptes, bet principā to vienkārši aplej ar verdošu ūdeni un pievieno visu, kas ienāk prātā - gan zaļumus, gan dārzeņus, karotīti olīveļļas un ēd karstu vai kā aukstus salātus. Var apliet ar aukstu ūdeni un atstāt uz nakti, tad no rīta pievieno banānus vai iepriekš izmērcētus sausos augļus, vai karoti medus un ēd. Dažiem negaršo vienkārši mērcēta kvīnoja, bet man patīk.

Sandra
Posts: 190
Pievienojies: Thu Mar 17, 2011 7:34 pm

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Sandra » Tue Aug 21, 2012 11:29 am

Inese, nopirkt kvīnoju var gandrīz visos normālos mārketos vai noteikti ir visos biopreču veikalos.

User avatar
Inga
Posts: 1932
Pievienojies: Mon Feb 07, 2011 11:31 am

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Inga » Tue Aug 21, 2012 8:49 pm

Sandra, es neesmu vēl mēģinājusi tikai mērcētu. Man pagaidām ir medusmēnesis ar vārītu - siltu, kā piedevu, kā pamtēdienu, aukstu salātos un mērcēs...

nezinu vai pareizi, bet es pamērcēju 5 minūtes, tad apleju ar ūdeni un pavāru 10-12 min.
Nupat talkā gatavojām sakņu sautējumu ugunskurā (baklažāni, paprika, sīpoli, tomāti, puķukāposti, kabači) un biegās arī kvīnoja liekā ūdens uzsūkšanai. Fantastiski garšīgi!

Paldies par ideju, pamēģināšu saldo variantu.
Inese, vismaz zināšu, ko vest uz sālsmaizi un orhidārija raudzībām :D

User avatar
Inese
Posts: 564
Pievienojies: Sat May 07, 2011 8:41 pm

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Inese » Sat Aug 25, 2012 11:34 pm

Inga - kvinoja rulleeee! Paldies! Ieshu iepirkt krajumus un atradu interesantu recepti. Pamegjinashu un doshu zinju.

User avatar
Kurma
Posts: 334
Pievienojies: Thu Mar 24, 2011 7:09 pm

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Kurma » Sat May 03, 2014 9:07 am

Atverot pacinu, nosmirdeeja peec balandaam. OK, taa tam laikam jaabuut.

Vai jums arii vina sanaak ruugtena?

User avatar
Inga
Posts: 1932
Pievienojies: Mon Feb 07, 2011 11:31 am

Re: Mans atklājums - kvīnoja

Postby Inga » Fri Jun 27, 2014 2:46 pm

nu jau laikam es par vēlu, bet - jā... ja nepamērcē, tad sanāk rūgtena


Return to “Pļāpātava”

Who is online

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 2 un 0 viesi