Savukārt šo augu ievietojot mākslīgos apstākļos (podā) mēs tā dzīvi padarām diezgan sarežģītu. Ilustrācijai ieliku viena sava oncīdijveidīgā bildi. Augs pie manis ir vairākus gadus regulāri veido jaunos bumbuļus un krāšņi zied, bet pagaidām mana slinkuma dēļ nav pārstādīts. Bildē samērā labi var redzēt secību kādā ir veidojušies jaunie tuberīdiji. Šobrīd ir jau saniegts septītais līmenis. Lai būtu saprotama augšanas secība saliku pat numurus un sazīmēju augšanas virzienu. Diemžēl trešais bumbulis pēc kārtas bildē nav redzams, jo to aizsedz jaunākie, bet varat man ticēt, ka tas tur patiešām ir.

Šajā bildē ļoti labi var redzēt, ka beigās septītais tuberīdijs ir krietni vien augstāk par pirmo. Tāpat te ir labi redzams, ka arī oncīdījveidīgie mēdz aizaugt līdz poda malai, paskatīties, kas tur notiek un, ja redzētais nav paticis, pēc tam pieņemt lēmumu un sākt augt atpakaļ uz poda centru.
Man arī nāksies šogad pieņemt lēmumu vai šo augu pārstādīt un sadalīt (tad es varētu jaunos tuberīdijus atsēdinat atpakaļ uz substrāta) vai vienkārši pārlikt lielākā podā un skatīties, kas notiek tālāk. Man jau arī patīk liela izmēra veci augi, ja vien tiem ir pietiekami vietas.