Ziema 2017
Re: Ziema 2017
Skaista! Bet manējā tik aug un aug, bet ziedēt negrib; būs jāizsūta trimdā!
Ance, jā, šim dendrītim ziemā trimda noteikti vajadzīga, lai ziedētu. Man viņš ir vis-visizturīgākais no visiem un ziemo palodzes aukstākajā stūrī, kur ziemās logs mēdz apledot arī no iekšpuses.
- amarkrinija
- Pievienojies: Tue Apr 23, 2013 1:20 pm
Jzed wrote:Skumji - Cik skatos Vācijas audzētavās, tad visām tā ir izķerta....
Ja runa par šo pašu Slc. mazuli - jā, pie vāciešiem vairs nav. Savu pirku pie itāļiem, Riboni orchidee.
Skatos un priecājos par dendrīti - manējie šogad būs mani laikam uzmetuši. Kaut kas nepatika un domāju, temperatūra ta būtu tā kā ok (man visu gadu uz balkona stāv). Pa retu laistu varbūt,baidoties nopūdēt saknes. Vai gaismas par maz.
Cilvēkiem, kas saka ― laimi par naudu nevar nopirkt ― nekad nav piederējušas orhidejas.
Par dendrīti - grūti teikt, man jau liekas, ka šie ir īpaši izturīgi un pacieš visu. Vienīgas, kas ir interesanti, ma viņš zied tikai uz 2 gadus un vecākiem tuberīdijiem, bet toties tad - daudzus gadus pēc kārtas.
Ziemīgi pavasarīgi ziedi manās mājās.

Paphiopedilum Delenatii. Pirmo reizi ar diviem ziedkātiem reizē.

Lc. Gold Digger 'Orchid Jungle'.
Diemžēl atkal vairums pumpuru nodzeltē, tad nomelnē un nobirst. Tā jau trešo gadu. Te pat visi pumpuri vienam dzinumam pākstī jau nobeigušies...

SLC Fortuna x L Briegeri vēl jo projām zied. Trešais dzinums šogad. Tikai žēl ka zied pa vienam nevis visi reizē.

Paphiopedilum Delenatii. Pirmo reizi ar diviem ziedkātiem reizē.

Lc. Gold Digger 'Orchid Jungle'.
Diemžēl atkal vairums pumpuru nodzeltē, tad nomelnē un nobirst. Tā jau trešo gadu. Te pat visi pumpuri vienam dzinumam pākstī jau nobeigušies...

SLC Fortuna x L Briegeri vēl jo projām zied. Trešais dzinums šogad. Tikai žēl ka zied pa vienam nevis visi reizē.
Tchibo, smukule! vai smaržo arī? Cik pazīstama orhideju un tomātu stādiņu kombinācija 

Tev, Jāni, tiešām sanākusi pāreja no ziemīgi bāliem ziediem līdz saulaini vasarīgiem
Jocīgi, ka Lc. Gold Digger 'Orchid Jungle' tik spītīgi kaltē ziedpumpurus. Tā arī nav izdevies atrast cēloņus?

Jocīgi, ka Lc. Gold Digger 'Orchid Jungle' tik spītīgi kaltē ziedpumpurus. Tā arī nav izdevies atrast cēloņus?
dace wrote:Tchibo, smukule! vai smaržo arī? Cik pazīstama orhideju un tomātu stādiņu kombinācija
Paldies, Dace. Diemžēl nesmaržo. Man viņa jau ziedēja rudenī. Rudens ziedēšanā arī paspēju atrādīt.
Tomātu nav, paprika

Jānim kā vienmēr skaistums. Man ar kurpīti diemžēl nesanāca sadraudzēties. Bija tieši tā pati Paphiopedilum Delenatii.