Paskatījos, ka arī Zvaigzne ABC drīzumā taisās izdot grāmatu par orhidejām. Tā grāmata gan izskatās diezgan aizdomīga - 99 ātras atbildes uz jautājumiem par orhidejām, bet kad izdos, tad paskatīsimies. Vispār šī laikam ir pirmā pirmā grāmata tieši par orhidejām latviešu valodā.
Te links uz grāmatu - http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/85506-orhidejas.html
Te apraksts.
Orhidejas
Oto Kulmans
Grāmatas mērķis ir palīdzēt ikvienam orhideju audzētājam, lai viņš varētu ilgāk priecāties par šiem eksotiskajiem krāšņumaugiem.
Pats nepieciešamākais: ātras un precīzas atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem.
Vienā acu uzmetienā: ātri iegūstama informācija par visu, kas jāzina – bez ilgas meklēšanas, šķirstīšanas un lasīšanas.
Palīdzība SOS situācijās: kā ātri noskaidrot problēmu cēloņus un veikt pretpasākumus.
Praktiski un uzskatāmi: paskaidrojumi un padomi “ar veiksmes garantiju”, kā arī viegli uztverami attēli, kuros “soli pa solim” redzams, ko un kā darīt.
Grāmatas par orhideju audzēšanu un kopšanas specifiku
Re: Grāmatas par orhideju audzēšanu un kopšanas specifiku
Šodien palasījos jauno grāmatu, vizuāli man patīk, pašlaik esmu tikusi līdz marinēšanas un mazsālīšanas sadaļai.
Ilze, marinēšana un mazsālīšana - vai tā patiešām ir grāmata par orhidejām? 

Flokse. No sadaļas " Pamati - Laistīšana un mēslošana.
- Ja ūdens cietāks, tas jāatkaļķo.......pievienojot ēdamkaroti etiķa vai citronskābes uz 1 litru ūdens.
Pie mēslošanas - orhidejas ir izdzīvošanas speciālistes un spēj izturēt nelielas vārāmā sāls devas."
Etiķi un citronskābi es vēl varētu saprast, protams, daudz savādākās proporcijās, bet par to sāli tiešām nesaprotu.
- Ja ūdens cietāks, tas jāatkaļķo.......pievienojot ēdamkaroti etiķa vai citronskābes uz 1 litru ūdens.
Pie mēslošanas - orhidejas ir izdzīvošanas speciālistes un spēj izturēt nelielas vārāmā sāls devas."
Etiķi un citronskābi es vēl varētu saprast, protams, daudz savādākās proporcijās, bet par to sāli tiešām nesaprotu.
Re: Grāmatas par orhideju audzēšanu un kopšanasspecifiku
Īsa pamācība orhideju nomērdēšanā.
Līdz ledusskapim neesi tikusi?
Ideāla dāvana ziemīšos. :-!
Līdz ledusskapim neesi tikusi?

Ideāla dāvana ziemīšos. :-!
Sodien redzeju jauno gramatu, ljoti skaista, tachu salishanas, marineshanas un skaloshanas nodaljas uztveramas ar piesardzibu.
Varbut 'zudis tulkojumaa'?
Varbut 'zudis tulkojumaa'?
Sandra. Bez ledusskapja pietiek ko palasīt.
Es vairāk aizdomājos par citu lietu. Pie mums gāmata maksāja 10,20 Ls (14,51 EUR), citviet esot arī dārgāk. Ja man vajag informāciju par kādu orhideju, to meklēju Orhideju enciklopēdijā KOSMOS, kura maksā 49,90 EUR (35,- Ls) un ir aprakstītas 1500 sugas un hibrīdi ar bildēm, vēl Manfreda Wolfa un Olafa Grussa Orhideju atlass ar turpat 900 orhideju aprakstiem un bildēm, dažādiem pamācību zīmējumiem, maksāja 30,-Ls ( 42,68 EUR). Vēl pirms dažiem gadiem bija nopērkama Zdeneka Jeržeka Ilustrētā orhideju enciklopēdija 12,17 Ls ( 17,32 EUR), ar ļoti labiem aprakstiem. Tās gan nebija latviešu valodā.
Es vairāk aizdomājos par citu lietu. Pie mums gāmata maksāja 10,20 Ls (14,51 EUR), citviet esot arī dārgāk. Ja man vajag informāciju par kādu orhideju, to meklēju Orhideju enciklopēdijā KOSMOS, kura maksā 49,90 EUR (35,- Ls) un ir aprakstītas 1500 sugas un hibrīdi ar bildēm, vēl Manfreda Wolfa un Olafa Grussa Orhideju atlass ar turpat 900 orhideju aprakstiem un bildēm, dažādiem pamācību zīmējumiem, maksāja 30,-Ls ( 42,68 EUR). Vēl pirms dažiem gadiem bija nopērkama Zdeneka Jeržeka Ilustrētā orhideju enciklopēdija 12,17 Ls ( 17,32 EUR), ar ļoti labiem aprakstiem. Tās gan nebija latviešu valodā.
Ilze, diemžēl pie mums ir ļoti mazs tirgus, tādēļ arī jebkura grāmata sanāk tik dārga. Cik cilvēki pirks grāmatu par orhidejām latviešu valodā? Būsim reāli - apmēram 1000 līdz max. 2000. Vēl kāda daļa to varētu nopirkt kā smuku bilžu albumu dāvanai Ziemassvētkos, bet ne kā informatīvu un izzinošu materiālu.
Manuprāt elektroniskās grāmatas cena bija kādi 7-8,- Ls (ar Swedbank karti atlaide).
Bet nu cenu salidzinājumu, protams, sapratu arī informatīvā nozīmē - cilvēki pie citām Tevis minētām grāmatām ir reāli strādājuši un apkopojuši ļoti nopietnu un zinātnisku informāciju nevis rakstījuši lubenes.
Manuprāt elektroniskās grāmatas cena bija kādi 7-8,- Ls (ar Swedbank karti atlaide).
Bet nu cenu salidzinājumu, protams, sapratu arī informatīvā nozīmē - cilvēki pie citām Tevis minētām grāmatām ir reāli strādājuši un apkopojuši ļoti nopietnu un zinātnisku informāciju nevis rakstījuši lubenes.
Iepriekš minētā orhideju grāmata Purvciema Rozes grāmatnīcā maksā 15 Ls. Labi, ka man tobrīd nebija līdz tik daudz naudas..... Bet, pie mums Purvciemā visa kā ir daudz!
Sveiki!
Tikko paskatījos Amazon.de šo Folko Kullmann Kosmos orhideju enciklopēdiju. Tur tā maksā ieskaitot sūtīšanu uz Latviju tikai EUR 17.99.
Vai šī ir tā pati??? Kā sapratu, tad autors ir tas pats, kas šai "apsmietajai" grāmatai latviešu valodā...
http://www.amazon.de/Die-Kosmos-Enzyklo ... 440131920/
Jānis.
Tikko paskatījos Amazon.de šo Folko Kullmann Kosmos orhideju enciklopēdiju. Tur tā maksā ieskaitot sūtīšanu uz Latviju tikai EUR 17.99.
Vai šī ir tā pati??? Kā sapratu, tad autors ir tas pats, kas šai "apsmietajai" grāmatai latviešu valodā...
http://www.amazon.de/Die-Kosmos-Enzyklo ... 440131920/
Jānis.
Return to “Specifiskās lietas”